Over Bumpy Road

Tijdens de adolescentie verandert er in korte tijd veel, zowel sociaal als lichamelijk en in je hoofd. Dat maakt het een periode waarin veel jongeren vastlopen. Dit kan groot zijn maar ook heel klein. Met Bumpy Road willen we laten zien en horen dat je niet de enige bent die worstelt. Bumpy Road is een podcast waarin jongeren hun verhaal vertellen. Over het leven, over struggles en over dat vastlopen. Over hoe dat voelt en wat helpt. En met tips over hoe je je vrienden kunt helpen. Bumpy Road is een samenwerkingsproject tussen Redesigning Psychiatry en Parnassia Groep.

Bumpy Road gaat niet over diagnoses, ziek, gek of gezond zijn, maar over wát er speelt in het leven; zoals vrienden, school, pesten, liefde, drugs, geld en familie. We willen het echte verhaal laten horen, laten zien dat praten helpt en zo helpen het taboe rond mentale problemen te doorbreken. Bumpy Road praat zo op een nieuwe manier over psychische problemen en biedt jongeren de taal om over hun worstelingen te praten. Dit maakt Bumpy Road een preventieve interventie die bijdraagt aan de veerkracht van jongeren.

Onder andere Nina Schouten, Leontien Los, Beatrijs Voorneman, Femke de Boer, David van den Berg en Eddo Velders zijn betrokken bij dit project.

Meer informatie: